W czwartek, 18.02.2016 rozpoczęliśmy przygotowania do założenia zielonego kącika.W tym celu zgromadziliśmy nasiona rzeżuchy, pietruszki naciowej, majeranku, tymianku i oregano.Przygotowaliśmy też cebulę na szczypior, pietruszkę do hodowli natki, fasolę i czosnek.Rzeżuchę posialiśmy w pojemniku na mokrym podłożu z waty, fasolkę posadziliśmy w słoiku na gazie, aby obserwować, jak wypuszcza korzenie.Przygotowaliśmy też ziemię, którą wsypywaliśmy do skrzynek, aby posiać w nich nasionka ziół, a także cebulę na szczypior.Po podlaniu i odstawieniu na parapet okna będziemy oczekiwać na pojawienie się pierwszych roślin.Musimy pamiętać o tym, aby rośliny podlewać i uważnie obserwować.Kiedy wyrośnie szczypiorek i zioła postaramy się przygotować pyszne, zdrowe kanapki.