W ramach realizacji Projektu edukacyjnego „ Dzień kulinarny”- dzieci z grupy ,,Żuczki”  przygotowały samodzielne dwie zdrowe  sałatki owocowe. Zanim dzieci przystąpiły do pracy musiały odgadnąć nazwy wszystkich owoców, a były to: banany, kiwi, truskawki, maliny,  borówki, winogrona, granat, melon i limonka.Z zachowaniem wszystkich zasad higieny dzieci zabrały się za  obieranie truskawek z szypułek, obieranie winogron z kiści,krojenie owoców ,po czym z deseczki pokrojone owoce wędrowały do misek. Po wymieszaniu owoców dzieci samodzielnie nakładały sałatkę łyżką na talerzyk.Wszystkim bardzo smakowały samodzielnie przygotowane sałatki i zjadały z dokładką.  Bardzo dziękujemy mamie Sebastiana-Pani Justynie i mamie Czarka-Pani Emilii za zasponsorowanie owoców i aktywną pomoc.