1 815 wizyt Żuczki poznają pracę pani kucharki
Dziś-07.03.2016 zaprosiliśmy do naszej grupy panią Marylkę, która jest szefową w naszej przedszkolnej kuchni.Pani Marylka opowiadała nam o zdrowym odżywianiu się i przedszkolnym jadłospisie. Poznaliśmy piramidę żywieniową i wiemy, których produktów powinniśmy jeść dużo, a których jak najmniej, bo szkodzą naszemu zdrowiu.Wiemy, że herbata, którą dostajemy w przedszkolu nie jest słodzona cukrem tylko miodem, a kotleciki schabowe usmażone na wielkiej elektrycznej patelni smakują najbardziej na świecie! Pani Marylka zaprosiła nas na zwiedzanie przedszkolnej kuchni.Mogliśmy zobaczyć, w jak dużych garnkach gotuje się zupa , jak wielkie są chochle do zup i w ogóle wszystkie inne kuchenne przybory.Zwiedziliśmy też magazyn w którym są przechowywane suche produkty i magazyn w którym jest chłodno, bo są tam lodówki i zamrażarki i wielka waga do ważenia produktów.Bardzo nam się wszystko podobało. Pani Marylka dba o nas i często zagląda na stołówkę, aby zapytać, czy jedzenie nam smakuje albo czy czegoś nie potrzebujemy. Dziękujemy, że mogliśmy zobaczyć jak wygląda praca pani kucharki, bo na co dzień jej nie widzimy, a teraz już wiemy, że jest bardzo ważna.