1 851 wizyt Żuczkowe działania kulinarne
Dziś w naszej grupie gościliśmy Panią Justynę-mamę Sebastiana i Panią Emilię-mamę Czarka.Pod ich kierunkiem powstały :sałatka, pasta jajeczna i twarożek. Do naszych potraw wykorzystaliśmy kiełki słonecznika, rzodkiewki i brokułów, które przez dwa tygodnie hodowaliśmy w przedszkolu oraz rosnący w sali szczypiorek.Dzieci przygotowały kiełki, obrywając korzonki, kroiły samodzielnie szczypiorek , obierały ze skorupek jajka i widelcem ugniatały twarożek.Pracy było naprawdę wiele.Po uporządkowaniu stolików nadszedł czas na spożycie samodzielnie przygotowanych potraw. Największe wzięcie miała pasta jajeczna-zniknęła w mgnieniu oka, zaś najtrudniej było przekonać dzieci do zjedzenia sałatki, ale małymi kroczkami osiągniemy zamierzony cel.